neděle 24. ledna 2016

Nedělní palačinky


Víkend je pro mě důležitý k načerpání sil, odpočinku a snažím se být i vzorná hospodyňka v kuchyni.
Dnes ráno jsem měla chuť udělat nějakou lepší snídani, něco s čím si dám práci a bude to dostatečně výživné před plánovaným odpoledním během.
Kdy jindy hřešit než v neděli a navíc ráno, to se pak všechno vyběhá :)!
Rozhodla jsem se pro veganské palačinky s ovocem a samotnou mě překvapilo, jak to bylo jednoduché a rychlé zároveň.
Pokud budete chtít ráno posnídat společně se svou drahou polovičkou nemůžete s palačinkami šlápnout vedle!


Ingredience:
1 hrnek sojového mléka + menší vanilkové sojové mléko kvůli lepší chuti
1 hrnek bezlepková mouka, skvělá je i mandlová, kokosová, nebo můžete zvolit obyčejnou hladkou mouku
1 sáček vanilkového pudingu
1 tofu natural
1 soja jogurt
3-4 lžíce rozehřátého soja margarínu
agáve sirup dle chuti
citron
ovoce dle chuti-já měla při ruce banány a kiwi


Postup přípravy:


1. Nejdříve jsem smíchala ingredience na palačinkové těsto- mouku, mléko, margarín, agáve sirup a vanilkový puding.




2. Poté jsem si připravila tofu tvaroh-rozmixovala jsem tofu, soja jogurt, zředila trochou soja mléka a dochutila agáve sirupem.



3. Nezbývá než palačinky připravit na pánvi, používám teflonovou pánev. Každou palačinku jsem smažila cca 1 minutu z každé strany.

4. A můžeme podávat, palačinky si nazdobte a ochuťte jak budete chtít. Fantazii se meze nekladou.

Přeji dobrou chuť a nemějte výčitky! Jednou za čas a kor v neděli se to může :)!


Žádné komentáře :

Okomentovat