pondělí 10. srpna 2015

Ovesné muffiny


Muffiny dělám hrozně ráda, jsou jednoduché a nemusíte je porcovat. Když člověk spěchá, vezme muffin do ruky a snídaně je zajištěna. Zkoušela jsem už i slanou verzi, ale stejně mám nejraději muffiny nasladko. Vyzkoušela jsem zdravější variantu a vznikly z toho ovesné muffiny.




Ingredience:
Těsto:
1 hrnek ovesných vloček
¾ hrnku hladké mouky  (použila jsme bezlepkovou)
½ hrnku třtinového cukru
200 g másla (použila jsem Provamel)
1 ½ hrnku bílého jogurtu (použila jsem sojový)
½ lžičky sody
Na posypku:
¾ hrnku celozrnné mouky
½ hrnku ovesných vloček
½ hrnku třtinového cukru
1/3 hrnku másla (použila jsem Provamel)

Postup:
Předehřejeme si troubu na 180 stupňů. Nejdříve si připravíme posypku a to tak, že všechny ingredience zpracujeme prsty v míse. Hotovou posypku dáme odpočinout do mrazáku.



Připravíme si další mísu, tentokrát na přípravu těsta. Smícháme vločky, mouky a sodu. V menším hrnci rozpustíme máslo, do kterého přidáme cukr a jogurt. Směs přidáme k mouce a vločkám a smícháme vše dohromady. Připravíme si formu na muffin, plníme formičky tak do ¾ a povrch pokryjeme posypkou. Pečeme přibližně 35 minut na 180 stupňů.




3 komentáře :

  1. Vypadají moc hezky :) Akorát v receptu ovesné vločky a na fotce jsou pšeničné ..

    Me Adelaida

    OdpovědětVymazat
  2. Muffiny vypadají skvěle :) Nedávno jsem pekla jinačí a je dobré např. část cukru nahradit rozmačkaným banánem :)

    OdpovědětVymazat
  3. Adélo, jaké vločky zvolíš je na tobě. Jde to jak s ovsenými, tak pšeničnými. Mám v plánu vyzkoušet i jáhlové a sojové, tak uvidím jak to dopadne :)

    OdpovědětVymazat