čtvrtek 15. srpna 2013

Šťavnatý tvarohový koláč

Ingredience na těsto a drobenku:
  • 1 hrnek celozrnné mouky 
  • 1 hrnek bílé hladké mouky 
  • ¾ hrnku třtinového cukru 
  • 2 lžičky prášku do pečiva 
  • 100 g másla 
  • špetka soli 
Ingredience na náplň:
  • 1-2 hrnky mléka 
  • 3 tvarohy 
  • ¾ hrnku třtinového cukru 
  • 2 vejce 
  • vanilka 
  • citronová kůra 
  • skořice 

Postup:

Předehřejeme si troubu na 170 stupňů, kulatou dortovou formu vyložíme pečícím papírem a po stranách vymažeme máslem.

Smícháme všechny ingredience na těsto s drobenkou (kromě másla) a polovinu směsi nasypeme do formy. Druhou polovinu směsi smícháme s máslem a vytvoříme si drobenku.



Ingredience na náplň smícháme a nalijeme do formy. Povrch zasypeme drobenkou. 


Pečeme v troubě do té doby, než se hladina koláče přestane vlnit. Koláč necháme vychladnout a podáváme buďto samotný, nebo se zakysanou smetanou, jogurtem, či čerstvým ovocem. 



Dobrou chuť :-)

4 komentáře :

  1. A ještě lépe chutná :) Musíme občas zhřešit a udělat si pohodovou chvilku s dobrou kávou a koláčem :)!!!

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji za recept, vypadá báječně 😊 jen mi napadá, jestli 'dno' tohoto tvarožníku tvoří opravdu jen sypké suroviny (jak se mi to zdá z popsaného postupu)?

    OdpovědětVymazat