sobota 26. září 2015

Rychlá maková buchta


O víkendu se snažím dohnat své nevaření a nepečení přes týden, nebylo tomu jinak ani dnes. Neměla jsem moc času, prázdnou lednici a mlsného Honzu, který byl zvědavý, co dobrého upeču. Na nákup se mi nechtělo, takže mi nezbývalo nic jiného než vymyslet něco z domácích zásob.
Nedávno jsem četla zajímavý článek o máku a vzpomněla si, že jsem ho kdysi koupila. Chvíli mi trvalo, než jsem přeházela skříňku ze zásobami a konečně narazila na pytlík s mákem. Tak mák jsem našla a co dál? Vyndala jsem rýžovou mouku, rostlinné mléko, škořici, třtinový cukr, olej  a prášek po pečiva. Nakonec se mi povedla netradiční kombinace. Na pohled typická buchta, ale chuťově zajímavá. Další pozitivum je, že vše bylo hotové i s pečením za 40 minut.

Ingredience:
hrnek rostlinného mléka (použít můžete i kravské mléko)
hrnek máku
2 hrnky rýžové mouky (můžete použít hladkou mouku)
2/3 třtinového cukru
3 lžíce olivového oleje
1 prášek do pečiva
2-3 lžičky skořice


Postup:

1. Všechny suroviny si odměříme a vložíme do mísy.


2. Vše důkladně promíchame do středně řídké směsi. Pokud se vám směs bude stát moc řídká, přidejte trochu mouky. Naopak pokud bude moc tuhá, přidejte mléko.


3. Směs nalijeme dopečícím papírem vyloženého plechu.Koláč pečeme na 175 stupňů na cca 25-30 minut.


4. Nechte koláč vychladnout a nebo ho rovnou ochutnejte!




                                                                       Dobrou chuť!

2 komentáře :

  1. Není to super koláč, kterým bych chtěla oslnit tchýni :) ale jako rychlovka když je chut na něco sladkého se hodí :)!

    OdpovědětVymazat