pondělí 15. června 2015

Super rychlá třešňová bublanina


Sezona třešní je tu! Brácha mi dovezl plný košík třešní a tak jsem přemýšlela, co s nimi provedu. Třešně zbožňuji jen tak, ale v tak velkém množství je potřeba je co nejdříve zpracovat.

Nejdříve jsem hledala recepty na internetu, ale po chvíli jsem zjistila, že mi chybí spousta ingrediencí. Řekla jsem si tedy , že budu improvizovat a vznikla rychlá třešnová bublanina z veganských ingrediencí.



Ingredience:

2 a 1/2 hrnku polohrubé/celozrnné mouky
1/2 hrnku třtinového cukru
1 a 1/2 hrnku rostlinného mléka
1/4 hrnku oleje
1 lžíce jedlé sody
1 lžička citrónové šťávy
třešně dle potřeby



 Postup:
1.      Všechny ingredience odměříme pomocí hrnku a dáme do velké mísy.
2.      Vše důkladně promícháme elektrickým šlehačem až nám vznikne hladké těsto.
3.      Těsto rozetřeme na pečícím papírem vyložený plech.
4.      Na těsto pokladneme omyté třešně, množství záleží na vás.
5.      Pečeme na 180 stupňů přibližně 25-30 minut



6.      Hotovou bublaninu jsem oživila zakysanou smetanou a posypala rozdrobenou hořkou čokoládou, tzv. pánská verze J


Dobrou chuť!

1 komentář :