pondělí 3. listopadu 2014

Ovocný koláč s drobenkou, jak jinak než veganský...

V neděli se vždy snažím dohnat svou kuchařskou lenost a něco uvařit a upéct. Tentokrát jsem zvolila ovocný koláč s drobenkou. Koláč je veganský, tudíž neobsahuje žádné živočisné produkty. Pokud si ho chcete udělat nevegansky, není problém ☺! Můžete přidat vejce a místo rostliného mléka přidat mléko kravské. Koláč je nečekaně chutný, šťavnatý a hlavně připomíná letní počasí. Co vy, taky máte v neděli pečící mánii, nebo odpočíváte ☺?

Ingredience

  • Žitná/pšeničná/špaldová mouka 375 g 
  • Mandlové mléko 170 ml 
  • Třtinový cukr (sirup z agáve) 100 g 
  • Kypřící prášek do pečiva 1 lžička 
  • Jedlá soda 1 lžička 
  • Rýžový olej 100 ml 
  • Strouhaná jablka 500 g 
  • Blumy 

Drobenka

  • Strouhaný kokos 2-3 lžíce 
  • Ovesné vločky 6 lžic 

Postup přípravy

Ve větší míse smícháme všechny ingredience na těsto, kromě blum. Promíchané těsto dáme do olejem vymazáné a moukou vysypané formy na koláč. Na těsto poklademe omyté rozpůlené blumy.
V menší misce si vytvoříme drobenku, smícháme strouhaný kokos, ovesné vločky a osladíme agávovým sirupem. Koláč posypeme vytvořenou drobenkou. Pečeme na 180 stupňů přibližně 30 minut.

Žádné komentáře :

Okomentovat