úterý 4. března 2014

Salát z červené řepy


Saláty bych mohla jíst pořád, jsou osvěžující, zdravé, chutné a lehce stravitelné. Když mám čas, snažím se experimentovat a zkoušet nové salátové kombinace. Naposledy jsem vyzkoušela salát z červené řepy, hroznovým vínem a zajímavou zálivkou s hořčicí a javorovým sirupem. Musím říci, že kombinace řepy, zálivky a hroznového vína byla chutná a zajímavá.

Ingredience na salát

  • 800 g červené řep
  • 300 g hroznového vína
  • 1 svazek petrželky
  • 60 g jader vlašských ořechů

Ingredience na zálivku

  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 2 lžíce octa balsamico
  • 4 lžíce oleje (olivový)
  • Sůl, pepř

Postup přípravy


Oloupanou řepu nastrouháme nahrubo. Připravíme si zálivku a promícháme všechny ingredience, které do zálivky patří. Smícháme řepu se zálivkou a necháme odležet v lednici přibližně 30 minut. 

Omyjeme hroznové víno, které pokrájíme na půlky a vmícháme do salátu. Opláchneme petrželku, nakrájíme nadrobno a přimícháme do salátu. Jádra vlašských ořechů opražíme na pánvi bez tuku a přimícháme do salátu. Vše důkladně promícháme a můžeme podávat.

Žádné komentáře :

Okomentovat