středa 12. března 2014

Quiche se špenátem a sýrem

Na domácí quiche jsem se odhodlávala již delší dobu. Příprava není nejjednodušší, tak jsem musela počkat na volnější víkend, kdy budu mít na tuto delikatesu čas.

Quiche je tradiční slaný koláč z Francie a jeho základem je křehké těsto. Do náplně nejčastěji patří smetana, sýr, vejce. Další ingredience jsou už na vaší fantazii. Já jsem využila chutné kombinace špenátu a sýra.

Ingredience na těsto:
  • 125 g másla
  • 250 g celozrnné mouky
  • 1 vejce
  • sůl

Ingredience na náplň:

  • 400 ml smetany
  • 3 vejce
  • 200 g kvalitního sýra
  • 3 stroužky česneku
  • 120 g čerstvého špenátu
  • sůl, pepř

Postup přípravy:

Smícháme ingredience na těsto a vypracujeme nelepivé kompaktní těsto, které dáme na 30 minut odpočinout do lednice.


Spaříme špenát, který poté přimícháme do směsi ze strouhaného sýra, smetany, vajec a česneku. Dle chuti osolíme a opepříme.



Těsto rozválíme na tenký plát, který přeneseme do koláčové formy. Těsto dáme na dno a do stran. Dno propícháme vidličkou a dáme na 15 minut péct do trouby předehřáte na 180 stupňů.


Po 15 minutách přidáme na korpus náplň a pečeme dalších 50 minut.




1 komentář :

  1. To vypadá nádherně, taky musím vyzkoušet, díky za inspiraci :)

    OdpovědětVymazat