středa 21. srpna 2013

Gastroláska

Seznámili jsme se na Sicílii, už na první večeři jsme si velice rozuměli. Je z toho láska na celý život!

Ne, nepíšu o nějakém italském fešákovi, ale o mojí hodně oblíbené pochoutce – sušených rajčatech. Tuhle laskominu si občas ráda dopřeju. Kupuju si ta naložená v oleji. Když otevřu skleničku, nikdy neodolám a dvě tři sním hned samotná :-). Jinak je ale ráda přidávám do salátů nebo kuskusu.



V salátech je nejčastěji kombinuji s trhanými listovými saláty, balkánským sýrem a černými olivami. Pro zpestření se dají přidat i kapary.

Do kuskusu kromě předešlých ingrediencí přisypu ještě pár rozinek. Má to pak takovou zvláštní sladkoslanou chuť.

Nedávno jsem také v jedné restauraci ochutnala carpaccio z červené řepy s feta sýrem, s rozmarýnovým olejem a sušenými rajčaty s rukolovým salátkem a dýňovými semínky.

Na sušená rajčata prostě nedám dopustit. Takový salátek z nich s opečeným tmavým toastíkem a skleničkou vína pro mě znamená ideální večeři v italském duchu.

Doufám, že nám naše známost dlouho vydrží :-) !

Žádné komentáře :

Okomentovat